21 Temmuz 2014 Pazartesi

Ratatouille(Ratatuy) Tarifi


Sebzeyi çok seven biri olarak aslında bu yemeği hep tencerede yapardım.Ratatuyun da tencerede yaptığımız karışık sebze yemeğinden tek farkı fırına girmesi ve kaşarlı olması.
Çok hafif ve lezzetli bir yemek tavsiye ederim mutlaka yapın:)

Malzemeler;
2 adet orta boy patlıcan
2 adet kabak
2 adet orta boy patates
2 adet domates

Sosu İçin;
4 adet orta boy domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 adet sivri biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kekik

Üzeri İçin;
Yarım su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı;

  • Öncelikle patlıcan yıkanır ve alacalı soyulup yarım cm kalınlığında ince olarak dilimlenir.
  • Dilimlenen patlıcan tuzlu suya bıralkılır ve bu sırada sosu hazırlanır.
  • Sosu için soğan ince ince doğranır.Yağda kavrulur.
  • Kavrulan soğana ince doğradığımız biber ve sarımsak eklenir 2 dakika da böyle kavrulur.
  • Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesler ve baharatları eklenir . 4 dakika  pişirilir ve sosun altı kapatılır.
  • Hazırladığımız sosun tamamı ratatuyu yapacağımız borcama dökülür.
  • Üzerine sırasıyla ince dilimlediğimiz sebzeler dizilir.
  • Tüm sebzeler dizildikten sonra 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  • Piştikten sonra son olarak kaşarı eklenir ve kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe